
Facilitair Leidinggevende
In het kort
Facility & Hospitality
Als Facilitair Leidinggevende creëer je een omgeving waar mensen prettig, veilig en zorgeloos kunnen werken of verblijven. Deze rol vervul je bij bijvoorbeeld een kantoor, school, hotel, ziekenhuis, vakantiepark, sportcomplex of verzorgingshuis. Dit doe je namens jouw afdeling of een bedrijf dat facilitaire diensten aanbiedt. Je plant het werk, geeft instructies en houdt overzicht. Ook help je mee als dat nodig is. Hoewel je op veel zaken moet letten, loopt alles op rolletjes. Jij bent namelijk een kei in plannen en werk verdelen.
Verwijder uit favorieten Bewaar deze opleiding
Aanmelden opleidingFeiten over de opleiding
Meer over de opleiding
-
Past dit bij jou?
Actieve houding hebben, activiteiten organiseren, beslissingen nemen, materialen en middelen inzetten.
-
Opzet van de opleiding
Je begint met een startperiode van 10 weken. In deze periode maak je kennis met het beroep en de opleiding. Verder staat het eerste leerjaar in het teken van veel vaklessen over facilitaire dienstverlening.
Tijdens de opleiding krijg je de ruimte om op jouw eigen manier te leren. We bieden verschillende werkvormen aan. Je kunt bijvoorbeeld workshops of colleges volgen, theorie- of praktijkopdrachten maken en individueel of samen met studiegenoten werken.
Als Facilitair Leidinggevende moet je veel weten en kunnen. Bij deze opleiding leer je vooral in de praktijk. Zo ontdek je hoe, waar en wanneer je jouw kennis en vaardigheden kunt toepassen.
-
Stages, praktijk
Bij deze opleiding loop je vanaf het eerste jaar stage. Dat doe je bij een erkend leerbedrijf. Samen met de stagecoördinator en jouw coach bepaal je in welke sector je aan de slag gaat. Je ontdekt hoe solliciteren werkt en leert veel in en van de praktijk.
-
Vakkenpakket
Deze vakken volg je in het eerste jaar van de opleiding:
- Engels
- Nederlands
- Rekenen
- Loopbaan & Burgerschap
- Economie
- Branchevakken
- Projecten
-
Keuzedelen
Bij een keuzedeel leer je meer over een bepaald onderwerp. Aan het eind krijg je een certificaat.
Deze keuzedelen kun je doen:
- Interne evenementen
- Food & Drinks (catering)
- Internationaal bewustzijn
- Bierkennis
- Voorbereiding hbo
- Duits
-
Kosten opleiding
De overheid bepaalt elk jaar het wettelijk les- cursusgeld. De school betaalt de kosten voor alle voorzieningen die je nodig hebt om onderwijs te volgen en je diploma te behalen. Dit heet de basisuitrusting.
Als student zorg je ervoor dat je bepaalde onderwijsbenodigdheden hebt om lessen te kunnen voorbereiden of volgen. Een gedetailleerd overzicht van je schoolkosten kan je vinden in de Studiegids.
Meer informatie over studiekosten en lesgeld bij Landstede MBO.
Meer informatie over studiefinanciering. -
Wat heb je nodig om de opleiding te starten?
Nadat je je voor een opleiding bij Landstede MBO hebt aangemeld, ontvang je een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek.
Meer informatie over het aannamebeleid van Landstede MBO.
-
Persoonlijke begeleiding
Op onze scholen word je gezien en gekend. Je krijgt de ruimte om te leren op jouw eigen tempo en manier. Dit noemen wij ‘Talentvol Ontwikkelen’. Door veel samen te werken en elkaar feedback te geven, haal je het beste uit jezelf.
Lees hier meer over onze onderwijskwaliteit | Landstede MBO
-
Studie in cijfers
-
Doorstuderen?
Verschillende hbo-opleidingen zoals:
- Hospitality Management
- Facility Management
Deze opleiding volg je op deze locatie
Peter's vlog over de opleiding Facilitair Leidinggevende
Bekijk de vlog van student Peter. Hij volgt de opleiding Facilitair Leidinggevende bij Landstede MBO aan de fuchsiastraat in Zwolle!
Aanmelden opleiding
Facilitair Leidinggevende
Aanmelden via CAMBO
Je moet jezelf aanmelden met jouw DigiD. Zorg er dus voor dat je die hebt.
DigiD in bezit?
Je wordt doorverwezen naar de website van centraal aanmelden MBO (CAMBO). Het grootste gedeelte van jouw gegevens zijn al ingevuld. Check goed of al jouw gegevens kloppen voordat je je aanmelding indient. Succes!
Nog geen DigiD?
Vraag deze dan eerst aan via www.digid.nl. Let op: dit duurt een aantal dagen. Kan je deze echt niet aanvragen, bijvoorbeeld omdat je geen BSN-nummer hebt, dan helpen wij jou graag verder tijdens kantooruren via het informatienummer op 0800-0245666 of via e-mail info@landstede.nl.
Numerus fixus?
Wil je versneld aanmelden voor een numerus fixus opleiding en heb je nog geen DigiD en wil je de boot niet missen? Neem dan tijdens kantooruren contact op met ons via het informatienummer 0800-0245666 of via e-mail info@landstede.nl.
Kies hieronder je gewenste leerweg en locatie om verder te gaan.
Voor deze opleiding zijn er op de gekozen locatie helaas geen plekken meer beschikbaar.
Je kunt kiezen voor een andere locatie of voor een andere opleiding.
Of wil je een studiekeuzegesprek?
Vul dan hieronder jouw naam, e-mailadres en telefoonnummer in.
Een studieloopbaanadviseur neemt z.s.m. contact met je op.
Verstuur jouw gegevens! Even geduld a.u.b.
Bedankt. We nemen z.s.m. contact met je op!