
Leidinggevende team/afdeling/project
In het kort
Elke organisatie wil enthousiaste, betrokken medewerkers en een leuke werksfeer, waarin ook nog eens efficiënt en veilig gewerkt wordt. Zo haal je goede resultaten en hebben projecten meer kans van slagen. Het is belangrijk dat er op de juiste manier leiding wordt gegeven. Wij leiden daarom zelfstandige leidinggevenden op met een actieve en open mindset en uitstekende coachende vaardigheden, die op projectmatige wijze kunnen samenwerken.
Verwijder uit favorieten Bewaar deze opleiding
Aanmelden opleiding
Feiten over de opleiding
Meer over de opleiding
-
Past dit bij jou?
Ondernemend en commercieel handelen, relaties bouwen en netwerken, gedrevenheid en ambitie, doorzettingsvermogen.
-
Opzet van de opleiding
Ga of wil jij leidinggeven in jouw (toekomstige) baan? Het maakt niet uit in welk vakgebied je zit: van commercie, winkel, zorg, bouw, callcenter, uitzendbranche tot techniek: jij leert hoe je mensen aanstuurt en zorgt dat ze optimaal samenwerken.
Meestal voer je je leidinggevende taken uit naast je 'gewone' werk. Je leert in deze opleiding hoe je mensen instrueert, motiveert, coacht en hen vanuit voorbeeld- gedrag stimuleert om het beste uit zichzelf te halen. Daarnaast leer je een bijdrage te leveren aan het personeelsbeleid. Ook het begeleiden van een project, de voortgang van het werk in de gaten houden en ervoor zorgen dat doelen worden gehaald, is leerstof.
Wij gebruiken hier de SCRUM- methode voor. Het mooie aan de opleiding is dat je deze volgt met studenten uit andere vakgebieden. Je krijgt daarnaast gastcolleges van ervaren managers en je gaat op bezoek bij diverse organisaties. Zo krijg je een breed en compleet beeld van wat je toekomstige werk inhoudt.
-
Stages, praktijk
BOL
De BOL-opleiding is verdeeld in twee delen. Het eerste deel volg je theoretische lessen en voer je in groepen projecten uit. Zo leer je samen te werken, proactief te zijn, taken te verdelen, te overleggen en werkafspraken te maken. Je rond het eind van dit eerste deel af met examens op school.
In het tweede deel van je opleiding loop je stage (BPV). Het begin hiervan is bedoeld om kennis te maken met het bedrijf en de medewerkers. Na enkele weken ga je aan de slag met ‘voorwaardelijke praktijkopdrachten’. Deze moet je afsluiten voordat je met je praktijkexamens (proeves van bekwaamheid) begint. In het laatste deel van je stage richt je je hierop. De praktijkexamens sluiten aan op de verschillende werkprocessen van de opleiding, waarmee je laat zien dat je een beginnend beroepsbeoefenaar bent.BBL
In de BBL-variant ga je één dag per week naar school. Je krijgt vakinhoudelijke theorie en algemene vakken aangeboden. Daarnaast werk je minimaal 24 uur per week bij jouw leerbedrijf. Hier pas je wat je geleerd hebt toe in de praktijk, onder andere door praktijkopdrachten. Verder werk je tijdens je BPV mee binnen de organisatie. Op het moment dat jij de theorie-examens hebt behaald, start je bij het bedrijf met het uitvoeren van voorwaardelijke opdrachten. Deze moet je afsluiten voordat je aan de praktijkexamens (proeves van bekwaamheid) kunt beginnen. In het laatste gedeelte van je BPV richt je je hierop. Deze praktijkexamens sluiten aan op de verschillende werkprocessen van de opleiding, waarmee je laat zien dat je een beginnend beroepsbeoefenaar bent.
Voor zowel BOL als BBL geldt dat het BPV-bedrijf of leerbedrijf voor aanvang goedgekeurd moet zijn door SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven). -
Vakkenpakket
Deze vakken volg je:
- Basiskerntaak: Leidinggeven
- Profielkerntaak: Personeelsbeleid
- Nederlands
- Engels
- Rekenen
- Loopbaan & Burgerschap
-
Keuzedelen
Bij een keuzedeel leer je meer over een bepaald onderwerp.Van de volgende keuzedelen kun je één volgen:
- Voorbereiding HBO
- Begeleider Praktijkleren
- Lean & Creatief
-
Kosten opleiding
De overheid bepaalt elk jaar het wettelijk les- cursusgeld. De school betaalt de kosten voor alle voorzieningen die je nodig hebt om onderwijs te volgen en je diploma te behalen. Dit heet de basisuitrusting.
Als student zorg je ervoor dat je bepaalde onderwijsbenodigdheden hebt om lessen te kunnen voorbereiden of volgen. Een gedetailleerd overzicht van je schoolkosten kan je vinden in de Studiegids.
Meer informatie over studiekosten en lesgeld bij Landstede MBO.
Meer informatie over studiefinanciering. -
Wat heb je nodig om de opleiding te starten?
Iedereen met een afgeronde mbo-opleiding op niveau 3 of 4 (ongeacht welk Landschap), kan zich aanmelden.
Meer informatie over het aannamebeleid van Landstede MBO.
-
Persoonlijke begeleiding
Op onze scholen word je gezien en gekend. Je krijgt de ruimte om te leren op jouw eigen tempo en manier. Dit noemen wij ‘Talentvol Ontwikkelen’. Door veel samen te werken en elkaar feedback te geven, haal je het beste uit jezelf.
Lees hier meer over onze onderwijskwaliteit | Landstede MBO
-
Studie in cijfers
-
Doorstuderen?
Opleidingen en cursussen op hbo-niveau, zoals:
- Commerciële Economie
- Bedrijfskunde
- International Business
- Ondernemerschap & Retail Management
- Ondernemen
Deze opleiding volg je op deze locatie
Aanmelden opleiding
Leidinggevende team/afdeling/project
Aanmelden via CAMBO
Je moet jezelf aanmelden met jouw DigiD. Zorg er dus voor dat je die hebt.
DigiD in bezit?
Je wordt doorverwezen naar de website van centraal aanmelden MBO (CAMBO). Het grootste gedeelte van jouw gegevens zijn al ingevuld. Check goed of al jouw gegevens kloppen voordat je je aanmelding indient. Succes!
Nog geen DigiD?
Vraag deze dan eerst aan via www.digid.nl. Let op: dit duurt een aantal dagen. Kan je deze echt niet aanvragen, bijvoorbeeld omdat je geen BSN-nummer hebt, dan helpen wij jou graag verder tijdens kantooruren via het informatienummer op 0800-0245666 of via e-mail info@landstede.nl.
Numerus fixus?
Wil je versneld aanmelden voor een numerus fixus opleiding en heb je nog geen DigiD en wil je de boot niet missen? Neem dan tijdens kantooruren contact op met ons via het informatienummer 0800-0245666 of via e-mail info@landstede.nl.
Kies hieronder je gewenste leerweg en locatie om verder te gaan.
Voor deze opleiding zijn er op de gekozen locatie helaas geen plekken meer beschikbaar.
Je kunt kiezen voor een andere locatie of voor een andere opleiding.
Of wil je een studiekeuzegesprek?
Vul dan hieronder jouw naam, e-mailadres en telefoonnummer in.
Een studieloopbaanadviseur neemt z.s.m. contact met je op.
Verstuur jouw gegevens! Even geduld a.u.b.
Bedankt. We nemen z.s.m. contact met je op!