
ICT System Engineer
In het kort
Van routers, switches en scripting tot Linux, Windows en PowerShell, als ICT System Engineer werk jij samen met collega’s aan de IT-infrastructuur van een bedrijf. Tijdens de opleiding ontwikkel je de kennis en vaardigheden die je daarvoor nodig hebt. Je gaat bijvoorbeeld applicaties en devices verbeteren. Ook leer je hoe je een hack uitvoert, zodat je inzicht krijgt in kansen om een systeem veiliger te maken.
Verwijder uit favorieten Bewaar deze opleiding
Aanmelden opleiding
Feiten over de opleiding
Leerweg
BOL/BBL
Duur
2-4 jaar
Niveau
4
Plaats
Harderwijk: BOL/BBL
Raalte en Zwolle: BOL
Meer over de opleiding
-
Past dit bij jou?
Zorgvuldig, klantgericht zijn, nieuwsgierig, samenwerken.
-
Opzet van de opleiding
Wil jij een goede IT-infrastructuur voor organisaties inrichten? Applicaties en devices verbeteren? En systemen beveiligen? Dan is deze opleiding echt iets voor jou. Je leert werken met onder meer routers, switches, scripting, databases, Linux, Windows en Powershell. Ook security vormt een belangrijk onderdeel van de opleiding.
Als ICT System Engineer werk je bij de ICT-afdeling van een organisatie. Je beheert de IT-infrastructuur, applicaties en devices. Met jouw helikopterview zie je precies waar hulp nodig is. Het is jouw doel om systemen zo goed mogelijk te beveiligen. Daarover geef je advies. Wordt jouw organisatie toch getroffen door een cyberaanval, dan weet je wat je moet doen.
Regelmatig krijg je de opdracht om een IT-infrastructuur of applicatie te verbeteren. Aan jou de taak om de wensen van de opdrachtgever goed te vertalen. Omdat je veel kennis hebt van databases, programmeren, devices en besturingssystemen, is dat voor jou geen probleem.
-
Stages, praktijk
Bij Landstede MBO leer je veel in de praktijk. Je krijgt bijvoorbeeld les bij een bedrijf, voert een project uit voor een organisatie of werkt mee aan een evenement, zoals het Bevrijdingsfestival Overijssel. Daarnaast hebben we op onze locaties professionele praktijklokalen waar je in een vertrouwde omgeving nieuwe vaardigheden kunt oefenen. Met ‘Talentvol Ontwikkelen’ en uitdagende activiteiten bieden we veel ruimte aan ondernemerschap. En bereiden we je goed voor op je toekomstige baan.
BOL of BBL
Bij deze opleiding kun je kiezen uit 2 varianten.
BOL (beroepsopleidende leerweg)
is school + stage. Je gaat overdag naar school en je volgt een deel van je opleiding in de praktijk. Door stage te lopen bijvoorbeeld. Of door opdrachten te doen.BBL (beroepsbegeleidende leerweg)
is werken + leren. Je hebt een betaalde baan bij een leerbedrijf, waar je 16 tot 24 uur per week werkt. Daarnaast ga je minimaal 1 dag per week naar school. -
Vakkenpakket
Deze vakken volg je in het eerste jaar van de opleiding:
- Nederlands
- Engels
- Rekenen
- Projectmatig werken (scrum)
- Security & Netwerkinfrastructuur
- Servicedesk
- Servers/Operating Systems
- Scripting
- M365/VoIP
-
Keuzedelen
Bij een keuzedeel leer je meer over een bepaald onderwerp. Aan het eind krijg je een certificaat.
Deze keuzedelen kun je doen:
- 3D-printing
- Droning
- Gameplay
- VR-/AR-development
- Programmeren microcontrollers
- Voorbereiding hbo
-
Kosten opleiding
De overheid bepaalt elk jaar het wettelijk les- cursusgeld. De school betaalt de kosten voor alle voorzieningen die je nodig hebt om onderwijs te volgen en je diploma te behalen. Dit heet de basisuitrusting.
Als student zorg je ervoor dat je bepaalde onderwijsbenodigdheden hebt om lessen te kunnen voorbereiden of volgen. Een gedetailleerd overzicht van je schoolkosten kan je vinden in de Studiegids.
Meer informatie over studiekosten en lesgeld bij Landstede MBO.
Meer informatie over studiefinanciering. -
Wat heb je nodig om de opleiding te starten?
Nadat je je voor een opleiding bij Landstede MBO hebt aangemeld, ontvang je een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek.
Meer informatie over het aannamebeleid van Landstede MBO.
-
Persoonlijke begeleiding
Op onze scholen word je gezien en gekend. Je krijgt de ruimte om te leren op jouw eigen tempo en manier. Dit noemen wij ‘Talentvol Ontwikkelen’. Door veel samen te werken en elkaar feedback te geven, haal je het beste uit jezelf.
Lees hier meer over onze onderwijskwaliteit | Landstede MBO
-
Studie in cijfers
-
Doorstuderen?
Verschillende hbo-opleidingen, zoals:
- Software engineering
- Cybersecurity
- Forensisch ICT
- Multimedia Design
Aanmelden opleiding
ICT System Engineer
Aanmelden via CAMBO
Je moet jezelf aanmelden met jouw DigiD. Zorg er dus voor dat je die hebt.
DigiD in bezit?
Je wordt doorverwezen naar de website van centraal aanmelden MBO (CAMBO). Het grootste gedeelte van jouw gegevens zijn al ingevuld. Check goed of al jouw gegevens kloppen voordat je je aanmelding indient. Succes!
Nog geen DigiD?
Vraag deze dan eerst aan via www.digid.nl. Let op: dit duurt een aantal dagen. Kan je deze echt niet aanvragen, bijvoorbeeld omdat je geen BSN-nummer hebt, dan helpen wij jou graag verder tijdens kantooruren via het informatienummer op 0800-0245666 of via e-mail info@landstede.nl.
Numerus fixus?
Wil je versneld aanmelden voor een numerus fixus opleiding en heb je nog geen DigiD en wil je de boot niet missen? Neem dan tijdens kantooruren contact op met ons via het informatienummer 0800-0245666 of via e-mail info@landstede.nl.
Kies hieronder je gewenste leerweg en locatie om verder te gaan.
Voor deze opleiding zijn er op de gekozen locatie helaas geen plekken meer beschikbaar.
Je kunt kiezen voor een andere locatie of voor een andere opleiding.
Of wil je een studiekeuzegesprek?
Vul dan hieronder jouw naam, e-mailadres en telefoonnummer in.
Een studieloopbaanadviseur neemt z.s.m. contact met je op.
Verstuur jouw gegevens! Even geduld a.u.b.
Bedankt. We nemen z.s.m. contact met je op!